preskoči na sadržaj

Tehnička škola Šibenik

Login
Korisni linkovi

CARNet

 

 

 

Brojač posjeta
Ispis statistike od 29. 8. 2020.

Ukupno: 61522
Danas: 3
Državna matura


 

Projekti mobilnosti


Kalendar
« Rujan 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
Prikazani događaji

Upitnik o zadovoljstvu nastavom na daljinu 2.a 2020./2021.

Online nastava | FOI

Upitnik je proveden online među učenicima 2.a razreda Tehničke škole u Šibeniku.Broj učenika koji su pristupili rješavanju anonimnog upitnika je 23 od 24 učenika. Cilj anketnoga upitnika je bio doznati kako se učenici snalaze u digitalnome okruženju te kako su zadovoljni nastavom na daljinu. Koliko su se učenici snašli u obrazovanju na daljinu, koliko su tehnički osigurani, koliko su uspjeli pratiti i usvojiti gradivo, o odnosu između nastavnika i učenika, o onomu što najviše vole u nastavi na daljinu … Sve to saznat ćemo iz anketnoga upitnika.

https://forms.office.com/Pages/AnalysisPage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkU3J7WGZXEJOjP-e38l8r-hURU9OSkNYUEtLVlRMVEcwNVo3Qk1DWjkzNi4u&AnalyzerToken=foyg5p0bDEM87yBt4rMASNyhMTxrfORj   

 

Marina Galić ,razrednica 2.a 

 

Susret vjeroučenika koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi

Susret vjeroučenika koji su sudjelovali na ovogodišnjoj Vjeronaučnoj olimpijadi sa šibenskim biskupom Tomislavom Rogićem upriličen je u ponedjeljak 24. svibnja u prostorijama Katoličke osnovne škole u Šibeniku.  Susret koji je održan u organizaciji katehetskog ureda Šibenske biskupije predvodila je predstojnica ureda sestra Renata Azinović.Biskup Rogić učenicima je zahvalio na uloženom trudu i radu. Vi ste Božju Riječ koja je i bila ovogodišnja tema olimpijade uprisutnili u životu. To je i cilj približavanja Gospodinu. Božja riječ je postala izvor života u vama i ona kao živa Riječ vas pokreće. Vjerujem da je za vas Vjeronaučna olimpijada bila korak više u prihvaćanju i razumijevanju, stapanju i suživljavanju sa Božjom Riječi. Po tome ste pobjednici za cijeli život, kazao  je biskup učenicima.Na kraju susreta uslijedilo je zajedničko druženje i fotografiranje. 

 

 

Županijsko natjecanje iz vjeronauka
 

U utorak, 23. ožujka 2021. s početkom u 11:00h u Tehničkoj školi Šibenik održalo se županijsko /biskupijsko natjecanje iz vjeronauka. Uz poštivanje epidemioloških mjera natjecanju su pristupili sljedeći učenici: Marin Vukićević (1.c), Žaklina Božić (1.e) ,Angelina Šupe (1.e) i Franka Perišić (2.e).

http://www.ss-tehnicka-si.skole.hr/fotogalerija?show=album&id=21

Učitelji za učitelje Petrinje

Zahvaljujući kolegi Bojanu u FB grupi Učitelji za učitelje Petrinje naša škola odazvala se humanitarnoj akciji. 

Razredni odjel 2.A pripremio je i poslao paket iznenađenja za 7.A iz O.Š. Braća Ribar iz Siska . 

Zahvaljujemo se učenicima na realizaciji ove predivne akcije .

Natječaj za sv. Josipa

U godini svetoga Josipa ,Katehetski ured Šibenske biskupije raspisije nagradni natječaj Govoriti šutnjom za polaznike dječijih vrtića, osnovnih i srednjih škola s područja Šibenske biskupije. Učenici se natječu izradom radova nadahnutih likom i djelom sv. Josipa. Svoje radove učenici trebaju dostaviti vjeroučiteljici do 10.03.2021. 

Vjeronaučna olimpijada - NOVO

Natjecanje iz vjeronauka - vjeronaučna olimpijada

Izmijenjeni Vremenik natjecanja

ŠKOLSKO  16. veljače 2021. (utorak) 

ŽUPANIJSKO  23. ožujka 2021. (utorak) 

DRŽAVNO   10. – 12. svibnja 2021. (ponedjeljak – srijeda)
LJUBAV JE SMISAO ŽIVOTA

   

Tehnička škola Šibenik izložbom "Ljubav je smisao života",  obilježit će Međunarodni dan života u galeriji za povremene izložbe ”Sv. Nikole Tavelića” koja se nalazi na samom ulazu u Interpretacijski centar ”Civitas Sacra”

Pogledom na fotografije učenika otkrijte tko je njihov bližnji, njihove talente i kako kroz objektiv vide ljubav prema životu, talentima ,prirodi ...

Javna izložba planirana je uoči obilježavanja Međunarodnog dana života od 04.02.2021.- 06.02.2021.

Prijave za VJERONAUČNU OLIMPIJADAU

Dragi učenici , 

molim zainteresirane učenike/ce  da se do petka prijave za Vjeronaučnu olimpijadu (natjecanje iz vjeronauka). Građu možete pronaći na ovoj stranici u prethodnim objavama. 
Prijaviti se možete  do 19.12.2020.  na mail  marina.galic1@skole.hr

Planirani termini održavanja natjecanja :
25.01.2021. - školsko natjecanje 
04.03. 2021. - županijsko natjecanje 
12. - 14.4. 2021. - državno natjecanje 

Lp

ANKETA ZA UČENIKE

 

Poštovani učenici!

Molimo vas da izdvojite nekoliko minuta te klikom na poveznicu ankete odgovorite na postavljena pitanja te tako doprinesete poboljšanju kvalitete rada i organizaciji naše vjeronaučne nastave.

Upitnik je namijenjen učenicima prvih razreda.

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkU3J7WGZXEJOjP-e38l8r-hUMEkyRTgyQUVNQzBaOUgxWlBIWUlJUVVPWi4u

 

Unaprijed vam zahvaljujem!

 

Vaša vjeroučiteljica

 

 

 

Kviz - Božićno vrijeme

Dragi učenici ,

pomoću kviza provjerite svoje znanje o Božićnom vremenu. Sretno .

https://forms.office.com/Pages/ResponsePage.aspx?id=FvJamzTGgEurAgyaPQKQkU3J7WGZXEJOjP-e38l8r-hURFpUUkJZUE5FQkFYSFpWNEs5RVJIQVk5NC4u

Sv.Nikola

Život svetog Nikole prate legende još od njegova rođenja. Sveti Nikola je zaštitnik djece, pomoraca, neudanih djevojaka, siromaha, studenata, farmaceuta, pekara, ribara, svjećara, zidara, trgovaca, tkalaca, zatvorenika, trgovaca, putnika, bolesnika, umirućih. Blagdan Svetoga Nikole u tradicijskoj kulturi Hrvata karakteriziraju: darivanje djece, Nikolinjski ophodi - obilaženje osobe prerušene u svetog Nikolu u biskupskom ornatu s palicom i krampusa (đavola) s košarom, lancima, šibom i slično, da od doma do doma nagrade dobru, a kazne zločestu djecu. Hrvati, također, organiziraju slavlja i procesije u čast Svetog Nikole. 

Učenik Marin Gracin izradio je prezentaciju o crkvici sv. Nikole u Šibeniku . 
Svim našim učenicima i učenicama koje nose ime ovog dragog svetca želimo sretan imendan. 
Priloženi dokumenti:
Crkva Sv. Nikole.pptx

Četiri svijeće

Četiri svijeće | Župa Uzvišenja Svetog Križa

Četiri svijeće

Došašće ili advent vrijeme je pripreme za Božić, dolazak i rođenje Isusa Krista. Počinje četiri tjedna prije Božića.

Hrvatska tradicijska kultura, koja je zbroj svih tradicijskih običaja koji nastaju, izvode se i funkcioniraju u hrvatskom kulturnom prostoru, bogata je prebožićnim i božićnim običajima. Hrvati su od samoga početka kršćanskog življenja imali Božić u svoj punini sadržaja s brojnim simbolima, odnosno božićnom tradicijom u kojoj svjetlost, zelenilo, darivanje i mnogo drugih elemenata čine božićni ugođaj. Slavljenje i priprema za Božić nije isto u svim hrvatskim krajevima i svako je područje razvilo sebi specifičan oblik slavlja.

 

SVI SVETI I ĐUŠNI DAN

Prvoga dana mjeseca studenoga slavimo blagdan Svih svetih. Tog dana slavimo one svetce i svetice koje je Crkva proglasila svetima, kao i one koji nisu proglašeni svetima, ali su svojim životom ostvarili ideal kršćanskog života te su njihove duše ušle u Kraljevstvo Božje jer su nakon smrti njihove krsne haljine ubijeljene u krvi Jaganjčevoj.Kako ne znamo poimence sve koji su umrli na glasu svetosti, Crkva je odredila da se ovaj dan zajednički moli za sve svete i blažene, poznate i nepoznate.

Riječ je o onom beskrajnom mnoštvu običnih ljudi, mnoštvu koje nam svjedoči da svetost ne znači nenormalnost, besprijekornost, nego puninu ljudskosti. Stoga su na svetost pozvani svi kršćani, svih razdoblja i svih životnih okolnosti.

Kao što je lijepo rekao papa Benedikt XVI.:

 'Da bismo mogli biti sveti, nije potrebno činiti izvanredne pothvate i djela niti posjedovati posebne karizme, već jednostavno služiti Kristu, slušati ga i slijediti bez obeshrabrenja u teškim trenutcima. Samo s Njegovom pomoći možemo postati svetima.'

PROJEKT - LJUBAV JE SMISAO ŽIVOTA

Ljubav je zivot - Home | Facebook

 

Dragi učenici ,

Pravo na život zagarantirano je Općom deklaracijom o pravima čovjeka. Prvi je to sveobuhvatni instrument zaštite ljudskih prava, proglašen od strane jedne opće međunarodne organizacije, Ujedinjenih naroda. Proglasila ju je Opća skupština UN još 1948. godine.

U Hrvatskoj se Međunarodni dan prava na život obilježava od 1996. godine. Tada, 1996. godine, Hrvatska biskupska konferencija je za obilježavanje Dana života odredila prvu nedjelju u veljači.

Projektom Ljubav je smisao života obilježit ćemo Međunarodni dan života javnom izložbom fotografija u interpretacijskom  centau 'Civitas sacra - Sveti grad'.

Javna izložba planirana je uoči obilježavanja Međunarodnog dana života u vremenskom razdoblju od 04.02.2021.- 06.02.2021.

Svoje fotografije dostavite vjeroučiteljici do 23.12.2020.   

    

 Himna životu

Život je prilika – iskusi je.

Život je je ljepota – divi joj se.

Život je san – ostvari ga.

Život je zadatak – izvršavaj ga.

Život je igra – igraj se.

Život je dragocjen – njeguj ga.

Život je bogatstvo – čuvaj ga.

Život je ljubav – uživaj u njoj.

Život je tajna – odgonetni je.

Život je obećanje – ispuni ga.

Život je tuga – prebrodi je.

Život je himna – pjevaj je.

Život je borba – prihvati je.

Život je tragedija – uhvati se s njom u koštac.

Život je avantura – usudi se.

Život je sreća – zasluži je.

Život je život – brani ga.

                                                         ( Majka Tereza )

 

 

 

GRAĐA ZA VJERONAUČNU OLIMPIJADU 2020./21.

VJERONAUČNA OLIMPIJADA 2020 | Katehetski ured

 

Dragi učenici ,

 

građu za vjeronaučnu olimpijadu 2020./2021. možete preuzeti na poveznici

 

https://nku.hbk.hr/2020/11/05/vjeronaucna-olimpijada-2020-2021-grada-za-natjecanje/  .

 

Molim zainteresirane učenike da mi se prijave do 15.12. 2020.

 

SVETOM MIHOVILU USUSRET – PROGLAŠENJE NAJBOLJIH

http://katehetski-si.com.hr/index.php/421-svetom-mihovilu-ususret-proglasenje-najboljih

 

U kategoriji pojedinačnih likovnih radova učenika srednjih škola: KLARA RAMEŠA, Tehnička škola, mentorica: Marina Galić

 

Čestitamo najboljima i našoj učenici Klari .

 

Priloženi dokumenti:
received 660184937962582.jpeg

SVETOM MIHOVILU USUSRET - NATJEČAJ POVODOM SV. MIHOVILA

Sv.-Mihovil-830×964 | UPOZORENJE PRED DRUGI DOLAZAK

 

Katehetski ured šibenske biskupije povodom proslave blagdana sv. Mihovila, zaštitnika Grada i Biskupije, raspisuje nagradni literarno-likovni natječaj "Svetom Mihovilu ususret" za polaznike dječjih vrtića te učenike osnovnih i srednjih škola s područja grada Šibenika.

 

Osnovne i srednje škole:

 

• likovni radovi

• literarni radovi

• multimedijalni radovi (prezentacije, filmovi, klipovi, spotovi, glazbeni uradci,…)

 

Svoje radove dostaviti vjeroučiteljici do 17.rujna.2020.

Zaziv Duha Svetoga na početku školske godine za šibenske srednjoškolce

Dragi učenici i kolege,

zbog trenutne situacije i u skladu s Uputama za organizaciju nastave u uvjetima pandemije COVID-19, obvezni smo otkazati tradicionalni susret srednjoškolaca s o. biskupom koji je bio planiran 14. rujna ove godine.

 

Međutim, želja je o. biskupa i u novonastalim okolnostima izraziti Vam svoju blizinu i podršku. Stoga Vam u prilogu dostavljam Biskupovu poruku

Priloženi dokumenti:
Poruka o. biskupa ucenicima.pdf

MOLITVA ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

Gospodine, hvala Ti za dar obrazovanja

 

Hvala Ti za novi početak, za novu školsku godinu. Dok danas šaljem svoju djecu van, u svijet, znam da ćeš Ti ići ispred njih. Molim da Tvoja prisutnost bude njihova zaštita od svakog zla, bilo fizičkog, bilo emocionalnog. Hvala Ti za sve učitelje koji su posvetili svoje živote poučavanju naše djece.

Molim Te da imaju dovoljno snage i mudrosti za svakodnevne izazove.

Molim za svaki Tvoj blagoslov nad našom školom. Gospodine, molim Te, otvori umove i srca naše djece dok se svaki dan susreću s novim informacijama i zadacima.

Molim Te, zaštiti njihova srca od svega što nije Tvoja istina.

Molim Te da ne budu preopterećni nego da uživaju u novim iskustvima i spoznajama.

Molim Te da njihovi učitelji imaju otvorene oči i srca za potrebe svojih učenika.

Molim Te, Oče, da naša djeca budu okružena dobrim prijateljima i školskim kolegama. Neka naša djeca budu blagoslov i izvor nade svima s kojima se budu susretali! Gospodine, znam da je obrazovanje naše djece suradnja između obitelji i škole.

Molim Te za jedinstvo i mir dok zajedno budemo radili na dobrobit naše djece.

Hvala Ti što nam Ti omogućavaš dobro obrazovanje!

preskoči na navigaciju